Denumit "regele steak-urilor", T-bone este o secțiune foarte fragedă și foarte aromată, datorită perioadei extinse de 30 zile de maturare. Provenită de la vită de Irlanda, crescută lent, doar grass-fed, este în formă de "T" și are o parte de vrăbioară dispusă lateral.
Mod de gătire:
Înainte de gătire, este recomandat să scoateți carnea de la rece și s-o păstrați la temperatura camerei, timp de 15-25 minute (în funcție și de anotimp, și cât este de cald în încăpere). Bucata de carne nu trebuie să fie rece atunci când o punem pe grill. În timp ce așteptați, puteți s-o asezonați cu ulei de măsline și piper proaspăt măcinat. În tigaie grill / de fontă: cu cât încingeți mai tare tigaia, cu atât este mai bine. Fonta păstrează temperatura un timp îndelungat pe toată suprafața, iar steakul are toate șansele să se gătească corect. Tigaia trebuie să fie deja încinsă atunci când puneți bucata de carne. Știți că tigaia s-a încins atunci când sfârâie (o puteți testa cu câteva picături de apă - dacă se formează bule, atunci se poate pune carnea). Cu un clește de gătit, întoarceți carnea la fiecare minut, pe toate părțile, pentru a crea un sigiliu care să împiedice scurgerea sucurilor din carne. Verificați temperatura cu un termometru de carne, țineți cont că steakul va continua să se gătească și după ce îl veți lua din tigaie. Pentru rare - temperatura trebuie să fie de 48°C, pentru medium rare - temperatura de 53°C, mediu - temperatura de 60°C, mediu spre bine făcut - temperatura de 66°C, bine făcut - temperatura de 71°C. Cel mai important pas al acestei povești, este ultimul. Lăsați steakul să se odihnească înainte de a fi servit, de regulă tot atâta timp cât a stat la gătit. Iar înainte de servire, puteți asezona cu sare de mare și aăuga un cubuleț de unt deasupra.
Instrucțiuni de păstrare:
A se păstra la temperatura de 2-4° C (în frigider). A nu se consuma după data de expirare trecută pe eticheta individuală a produsului. Păstrați carnea crudă acoperită (în vas acoperit sau învelită în folie alimentară și pe un raft în frigider aflat mai jos decât raftul cu mâncare gătită. Produsul poate fi congelat: congelați produsul în ziua în care v-a fost livrat; poate fi păstrat în congelator pentru maxim 30 zile; decongelați în frigider (nu la temperatura camerei) și gătiți produsul în maxim 24 ore de la decongelare. Nu recongelați un produs decongelat.
Alergeni:
Pentru a vedea lista completă de alergeni vă rugăm dați click
aici.